Arrel de la participació de la presa de les places posterior al 15M vàrem fer una aposta pel treball al barri en espais heterogenis i valorem aquesta participació de manera molt positiva i enriquidora. D’aquests espais heterogenis varen nàixer alguns com la xarxa de suport mutu o espais de suport antirrepressius més autònoms que suposaren una apropament i participació en les situacions i problemàtiques que es donaven entre les veïnes del barri. Aquests espais varen suposar la participació en una escala territorial quotidiana on les nostres accions i reflexions poden incidir-hi.

Algunes de les persones que vàrem participar en els anomenats grups i espais descobrírem una afinitat política més propera i la necessitat de repensar i nombrar algunes de les pràctiques que estàvem duguent a terme. És desitjable que certes pràctiques, discursos i valors que compartim i defensem es donin en els marcs d’aquests espais, tot i que no pretenem, però, transformar aquests espais heterogenis en espais afinitaris, perquè d’aquesta manera perdrien el seu caràcter, potencialitat i riquesa. Per la qual cosa, decidírem crear un espai nou.

Després de reflexionar entre algunes companyes, vam valorar que trobàvem a faltar un espai on desenvolupar un treball amb un contingut polític més afí que no té cabuda complerta en els espais esmentats. Ens vem trobar, doncs, amb la necessitat de treballar en un espai més definit ideològicament que ens permeti plantejar una perspectiva crítica més global centrada en el nostre entorn més proper i quotidià, el barri. Aquesta definició ideològica de la que parlem no consisteix en fer proselitisme d’una ideologia, sinó d’aportar una pràctica i un discurs radical que ens permeti encarar la realitat política i social que vivim. Així doncs, ens veiem amb la necessitat d’un espai polític que fomenti la formació, el debat, la propaganda i l’acció i que serveixi per enfrontar-nos col.lectivament contra tot allò que ens oprimeix.

Sabíem que l’espai que volíem construïr havia de comptar amb alguns trets indiscutibles:Entenem que un espai d’aquestes característiques ha de ser horitzontal i antiautoritari i ha de treballar des del respecte mutu. La lluita antipatriarcal ha de ser present de manera clara i inequívoca. Creiem també que la propaganda i l’acció no poden estar deslligades del debat i la discussió interna, ja que també volem que aquest sigui un espai de formació personal i col.lectiva. Volem construir i visibilitzar un referent polític llibertari al barri, al qual pugui apropar-se gent diversa.

L’espai que ens plantegem treballaria des de l’autonomia, encara que buscant també lligams amb diferents espais i col.lectius afins de la ciutat. Així mateix i tal i com ja s’ha comentat a l’inici , no concebem aquest espai sense que existeixi un vincle real amb les lluites socials que es donin al Clot. Aquest quasi primer any ha estat difícil però ple d’il·lusió. Com sol passar en el naixement de grups o col·lectius, s’ha fet un treball intern, a través de debats i reflexions, de comapartir i consensuar objectius, maneres de fer, implicacions i disponibilitats de les persones que volem paticipar d’aquest entorn.