El control de l’espai públic és una de les múltiples eines que té el poder per a continuar exercint i ampliant la dominació sobre les nostres vides.

Encara que pretenen semblar neutres, els models i les tècniques urbanístiques sempre tenen una raó de ser. Al cap i a la fi, allò que l’urbanisme modela no deixa de ser el nostre hàbitat urbà i espai comú de vida a les ciutats. Des de fa dos segles les ciutats s’han dissenyat per a ser els nodes i centres d’expansió capitalista i atenent aquest propòsit la funcionalitat urbanística bàsicament ha buscat assolir tres coses: evitar revoltes, facilitar el control de la població i guiar i condicionar les formes de vida de les persones als rols assignats segons l’època(treballadors productius, dones cuidadores i domèstiques, consumidors insaciables, obedients ciutadans..)

La ciutat que promouen és la de l’individualisme extrem i moviment constant, treball precari i consumisme desmesurat, publicitat asfixiant i patrulles policials, càmeres de vigilància i control tecnològic.

Contra aquesta ciutat nosaltres reivindiquem la nostra: la ciutat de les revoltes, de la lluita d’oprimides i treballadores de tota època, de les veïnes que mantenen llaços comunitaris i existències basades en el suport mutu, de la lluita contra les imposicions urbanístiques als nostres barris, de l’ocupació de les places, dels centres socials i horts okupats…

Us convidem a participar d’aquesta jornada que farem a la plaça de Can Robacols al Camp de l’Arpa el pròxim dissabte 31 de maig.

A les 11h començaran diverses intervencions que tractaran sobre urbanisme, memòria històrica del barri i un parell d’experiències veïnals i assembleàries per la recuperació de l’espai públic. I a les 14h farem una fideuà popular vegana, amb vi per a qui vulgui. També hi hauran distribuïdores de llibres i fanzines i una petita exposició fotogràfica.

Us hi esperem!

Oca negra – Assemblea Llibertària del Clot-Camp de l’Arpa